X

Kryesore

Si te menaxhojme ne menyren e duhur buxhetin familjar?

Të bësh llogaritë nuk është gjithmonë diçka e këndshme, por sjellë një sërë avantazhesh. Në këtë mënyrë ju do të dini se ku jeni me shpenzimet duke evituar surprizat e pakëndëshme. Ju duhet të përpiqeni të kontrolloni paratë që hyjnë dhe dalin nga portofoli juaj në mënyrë shumë sistematike.
Si të llogarisim në mënyrën e duhur të ardhurat tona?
Ju duhet të bëni një llogari fikse mujore së të ardhurave që keni përgjatë një muaji, pra rrogat, të ardhurat (fitimet) që keni nga biznesi juaj, ndihma ekonomike, pensionet, pra të gjitha paratë që merrni.
Përsa i përket shpenzimeve mund t’i llogarisni duke i ndarë në tre kategori:
• Shpenzimet fikse (qeraja, kredia, sigurimet etj);
• Shpenzimet e ndryshueshme (ushqimi, higjena, shëndeti, transporti, koha e lirë etj);
• Shpenzimet e kryera me raste të veçanta (blerja e produkteve elektroshtëpiake, makina, aktivitetet kulturore dhe sportive, pushimet etj).
Kur duhen bërë llogatitë?
Varet nga gjendja ekonomike që keni, por nëse mbani gjithçka shënim mund ta bëni këtë llogari njëherë në muaj, dhe në një vend shumë të qetë.
Shpenzimet e pushimeve, mund t’i reduktojmë?
Pushimet familjare janë shumë të rëndësishme, prandaj një këshillë do të ishte kyesorja, evitoni hotelet. Nëse do të merni me qera një shtëpi do t’ju kushtojë më pak në të gjitha drejtimet!

Comments

comments

Loading...
Me shume ne: Si te kursejme
thumbnail_kursimi
Tre gabimet qe grate bejne me shpesh ne lidhje me financat

Mendohet se kursimi është një cilësi që reflektohet më së miri tek gratë, pra është një farë ekskluziviteti e saj,...

Close