X

Kryesore

Si te gatuajme tave kosi?

Përbërësit për 4-5 persona

  • 4-5 thela mish qingji (mund të përdoret edhe mish pule sipas preferencës);
  • 1.5 kg kos të ëmbël;
  • 3 lugë gjelle miell;
  • 2 lugë gjelle oriz;
  • 1 lugë gjalpë;
  • 3 vezë;
  • 2 thelpi hudhër;
  • Piper i zi;
  • Kripë.

Perneresit e taves se kosit

Si te përgatisim tavë kosi?

  • Vendosni mishi me pak gjalp në një tavë

tave-kosi-2

  • Piqeni në  furrë  duke u kujdesur të  mos thahet dhe të ketë pak lëng.

tave kosi

  • Në një tigan shtoni gjalpin  erëzat  miellin dhe e skuqni këtë të fundit derisa të marrë ngjyrë të artë.

tave-kosi-4
tave-kosi-5

tave-kosi-6

  • Në këtë moment shtoni lëngun e mishit dhe e përzieni vazhdimisht në mënyrë që të mos krijohen kokrriza. Pasi mielli është tretur plotësisht do të përftoni një masë të trashë dhe kremoze.

tave-kosi-7

tave-kosi-8

  • Në një tas të madh hidhni kosin,  vezët e rrahura , kremin e miellit, hudhrat e grira shumë hollë, kripën dhe piperin. I përzieni derisa të krijohet një masë homogjene. Keni parasysh se nëse kjo përbërje do të jetë shumë e trashë para pjekjes do të rezultojë tepër e fortë në momentin që do të konsumohet duke qënë se do të mpikset. Për këtë arsye në këtë moment është e rëndësishme ta lini disi të hollë.

tave-kosi-9

tave-kosi-10

tave-kosi-11

  • Pasi keni përfunduar përzierjen, e hidhni në një tepsi të thellë në të cilën keni vendosur thelat e mishit dhe orizin e zjerë  më pare.

tave-kosi-12

tave-kosi-13

tave-kosi-14

  • Pasi ta keni bërë këtë e vendosni tepsinë në furrën e nxehur më parë dhe e piqni derisa sipër tava e kosit të ketë zënë një shtrësë të kuqëremtë.

tave-kosi_15

  • Në momentin e servirjes mund ta rregulloni sërish me pak hudhër nëse dëshironi.

tave-kosi_final-image-in-post

Foto burimi: Revista Shije

Comments

comments

Me shume ne: Per nje vakt plot vitamina
thumbnail_diary-free-carbonara
Karbonara, receta origjinale per nje pjate perfekte dhe te shpejte

Përbërësit 400 gr makarona spageti; 300 gr pancetë; 200 gr djath kackavall tip pekorino; 4 të verdha veze; 1 vezë...

Close