Shëndetlia me mjaltë është një ëmbëlsirë tradicionale, e cila në vendin tonë përdoret në shumë raste e festa.
Ja si përgatitet shëndetlia:
Përbërësit për shëndetlinë
- 3 gota miell gruri;
- 1 gotë sheqer;
- 2 vezë;
- 2 filxhanë ujë;
- 200 gramë gjalpë;
- 1 lugë gjelle sodë buke;
- 200 gramë arra;
- pak mjaltë;
- pak vanilje.
Përbërësit për shurupin
- 3 gota uji sheqer;
- 2 gota e gjysmë ujë.
Përgatitja e shendetlies në kushte shtëpie
- Në një tas hidhni vezën, rrihini mirë, shtoni shqerein, mjaltin gjalpin e më pas arrët. Pasi t’i keni përzier mirë, shtoni miellin dhe në fund sodë buke dhe rrihini mirë.
- Pasi keni zënë brumin, vendoseni në tavë, të cilën më parë e keni lyer me pak vaj ose gjalpë, e lyejmë sipër me vezë dhe e pjekim përreth gjysmë ore.
- Gjatë kohës së pjekjes përgatisim shurupin, ose sherbetin. Për shurupin, hedhim ujin dhe sheqerin në një enë derisa sheqeri të jetë tretur plotësisht.
- Heqim ëmbëlsirën nga furra, e ndajmë nga copa në fromë rombi dhe i hedhim shurupin, pasi të jetë ftohur.
Lexo edhe: Kek i thjeshte ne kushte shtepie
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu