Qofte me patate dhe kërpudha, një recetë e thjeshtë të cilën mund ta përgatisni në shtëpitë tuaja, ndërsa sa për vlërësimet do të mbeten në dorën tuaj, pasi ta shijoni.
Përbërësit:
- 1 kg patate;
- 50 gramë miell;
- 200 gramë kërpudha;
- 4 thelpinj hudhre;
- Kopër;
- Kripë;
Përgatitja
Qëroni patatet dhe lërini të ziejnë sa të zbuten. Më pas vendosini në një tas dhe shtypini. Prisni në copa të vogla kërpudhat dhe shtojini te patatet. Më pas shtoni hudhrën e grirë hollë, koprën, kripën, piperin dhe dalëngadalë edhe miellin.
Përziejini të gjitha bashkë derisa të formoni “brumin” e qofteve.
Më pas ndajini në topa të vegjël dhe skuqini.
Qoftet janë gati. Ju bëfshin mirë.
Lexo edhe: Si te gatuajme qofte peshku?
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu