Në të gjitha familjet duhet të përdoret të pakten një porcion me perime në ditë, dhe idealja do të ishte përdorimi i perimeve në çdo vakt.
Ndërkohë mënyra e duhur për t’i bërë të ruajnë të gjitha vlerat e tyre ushqyese do të ishte si më poshtë:
- Nëse i keni perimet në kopështin tuaj, duhet t’i këpusni në momentin që do t’i konsumoni.
- I lani mirë perimet me ujë të rrjedhshëm.
- Mos i lini brenda në ujë për një kohë të gjatë.
- I prisni në copa vetëm në momentin që do t’i përdorni.
- I hidhni erëzat apo limonin në momentin që do t’i shërbeni.
- Gatuani sasinë që do të konsumoni. Ngrohja e tyre shkakton humbjen e vlerave.
- Hidhni në sallatë edhe një sasi të vogël perimesh.
- I gatuani nëse mundeni bashkë me lëkurën, dhe nëse duhet t’i prisni e bëni në copa të mëdha.
- Mos i gatuani perimet për një kohë të gjatë.
- Mos i zieni në sasi të mëdha uji.
- Evitoni përdorimin e sodës bikarbonat ndërsa po gatuani pasi shkatërrojnë vitaminat dhe mineralet.
- Idealja do të ishte pjekja në avull në mënyrë që perimet të mund të ruajnë të gjitha vlerat e tyre.
- Karrota duhet të gatuhet shumë pak, në mënyrë që vitamina A të përthithet më mirë nga organizmi.
- Mos ju hidhni shumë kripë. Kjo do të largojë shijen e perimeve.
Lexoni dhe: Ushqimet organike (BIO), me te mirat per beben tuaj…
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu