Përbërësit:
- 4 të bardha vezësh;
- 120 gr sheqer;
- 120 gr sheqer pluhur;
- 250 gr pana;
- lëkurë e grirë e një lemoni;
- 400 gr luleshtrydhe;
- 40 gr sheqer.
Përgatitja
Për bazën:
Si fillim, rrahim fort në mikser të bardhat e vezëvem shtojmë sheqerin dhe pasi të jetë krijuar masa e bardhë e njëtrajtshme, shtojmë ehe sheqerin pluhur.
Pasi ka përfunduar e vendosim me anën e një luge në një tepsi ku më parë kemi vendosur letër kuzhine. E vendosim në formë topash.
E vendosim në furrë dhe e pjekim për një orë në temperaturë 90 gradë. Kjo do të shërbejë si baza e ëmbëlsirës.
Mbushja:
Rrahim panën në mikser derisa si të krijohet një masë në trjatë shkume. Më pas shtojmë lëkurën e grirë të limonit.
Salca:
Për të përgatitur salcën, grijmë luleshtrydhet në misker, ku hedhim edhe sheqerin. Do të krijohet një masë si shurup.
Mbi bazën e krijuar, hehdim mbushjen e më pas e spërkasim me salcë. Ju bëftë mirë!
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu