Si të gatuajmë pavlova? Receta

0 0

Përbërësit:

  • 4 të bardha vezësh;
  • 120 gr sheqer;
  • 120 gr sheqer pluhur;
  • 250 gr pana;
  • lëkurë e grirë e një lemoni;
  • 400 gr luleshtrydhe;
  • 40 gr sheqer.

Përgatitja

Për bazën:

Si fillim, rrahim fort në mikser të bardhat e vezëvem shtojmë sheqerin dhe pasi të jetë krijuar masa e bardhë e njëtrajtshme, shtojmë ehe sheqerin pluhur.

Pasi ka përfunduar e vendosim me anën e një luge në një tepsi ku më parë kemi vendosur letër kuzhine. E vendosim në formë topash.

E vendosim në furrë dhe e pjekim për një orë në temperaturë 90 gradë. Kjo do të shërbejë si baza e ëmbëlsirës.

Mbushja:

Rrahim panën në mikser derisa si të krijohet një masë në trjatë shkume. Më  pas shtojmë lëkurën e grirë të limonit.

Salca:

Për të përgatitur salcën, grijmë luleshtrydhet në misker, ku hedhim edhe sheqerin. Do të krijohet një masë si shurup.

Mbi bazën e krijuar, hehdim mbushjen e më pas e spërkasim me salcë. Ju bëftë mirë!






Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Pankek me cokollatë, banane dhe...

Pankeku me cokollatë, banane dhe krem Milkadelphia është një recetë e thjeshtë, e shpejtë dhe shumë e shijshme. Shija karakteristike e kremit Milkadelphia do ta bëjnë edhe më të vecantë...

Kumpiri! Për të gjithë ata...

Kumpiri (patatja) edhe pse në forma të ngjashme gatuhet në vende të ndryshme të botës, është një produkt i kuzhinës turke.   Është një vakt i lehtë, i shëndetshëm dhe...

Makarona karbonara me Philadelphia

Kjo është një recetë shumë e thjeshtë, përgatitet shpejt dhe është ideale për ditët kur jeni shumë të zëna dhe doni diçka që bëhet lehtësisht. Me 7 përbërës, 20 minuta...

Si të përgatisim qofte me...

Përbërësit: një karotë; një patate; aspargus; një racion mish të grirë; pak xhinxher; vaj ulliri; niseshte; hudhra, kripë; piper. Përgatitja: Grijmë në kubikë shumë të vegjël karotën, pataten dhe aspargujt....

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X