Ka shumë mënyra për përgatitjen e karkalecave, por po ju tregojmë një prej tyre që përgatitet shumë thjesht dhe shpejt.
Përbërësit:
karkaleca sipas sasisë që dëshironi;
1 thelb hudhre;
1 lugë filadeldia;
1/2 gotë qumësht;
kripë.
Përgatitja:
Në një tigan me zjarr të ngadaltë skuqim thelbin e hudhrës të grirë në vajin e ullirit dhe shtojmë karkalecat. I skuqim nga 30 sekonda në secilën anë.
Më pas shtojmë një lugë filadelfia. Kur të jetë shkrirë, shtojmë edhe qumështin dhe do të formohet një masë kremoze.
Karkalecat do të jenë gati për më pak se 5 minuta.
Lexo edhe: Karkalecat në shtatzëni, a e lëndojnë fëmijën?
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu