Si të bëjmë në shtëpi tortë të kuqe?

0 0

Koha e përgatitjes: 30 minuta

Koha e pjekjes: 1 orë

Koha totale: 1 orë e 30 minuta

  • Për 10-12 pjesë
  • Për pjesën që do të piqet:
  • 310 gramë miell për kek
  • 16 gramë kakao pa ëmbëlsues
  • 5 gramë sodë buke
  • 5 gram kripë
  • 113 gramë gjalpë pa kripë, në temperaturë ambienti
  • 300 gramë sheqer
  • 2 vezë
  • 220 gramë vaj
  • 5 mililitër uthull të bardhë
  • 10 gramë ekstrakt vanilje
  • 240 gramë krem qumështi në temperaturë ambienti
  • 30 gramë xhel ngjyrues të kuq
  • Për kremin
  • 500 gramë cheese krem në temperaturën e ambientit
  • 300 gramë krem të trashë ëmbëlsirash, të ftohur
  • 5 gramë ekstrakt vanilje
  • 156 gramë sheqer

Përgatitja

  1. Parangrohni sobën në 180 gradë Celsius,. Lyeni me gjalpë dhe pluhurosni me miell një tepsi për tortë me diametër 23 centimetër.
  2. Në një tas më vete përzieni miellin, kakaon, sodën dhe kripën dhe rrihini derisa të formohet një masë e njëtrajtshme.
  3. Në një enë tjetër përzieni sheqerin me gjalpin, derisa të lidhen me njëri-tjetrin. Hidhni vezët një nga një, shtoni vaj, ekstrakt vanilje dhe kremin e qumështit. Hidhni edhe përbërien e miellit, derisa të jenë kombinuar mirë me njëri-tjetrin gjithë përbërësit
  4. Gradualisht shtoni ngjyruesin e kuq, derisa të arrini ngjyrën e dëshiruar.
  5. Vendosni në tepsi këtë përbërje.
  6. Piqeni për 30 minuta. Mund ta kuptoni nëse fusni një kunjë dhëmbësh dhe kur e nxirrni ajo është e pastër.
  7. Hiqeni tepsinë nga furra dhe lëreni të ftohet për 10 minuta.
  8. Më pas nxirreni kekun nga tepsia dhe lëreni të ftohet plotësisht.
  9. Përgatisni masën kremoze. Në një tas shtoni sheqerin, cheese kremin, sheqerin e vaniljen dhe përziejini mirë.
  • Në një tas tjetër shtoni kremin e trashë të ëmbëlsirave dhe rriheni mirë. Më pas përziejini të dyja përbërjet e kremit.
  • Kekun që poqët ndajeni në dy pjesë të barabarta.
  • Shtroni njërën shtresë në enën ku do ta servirni. Shtoni sipër krem. Më pas vendosni shtresën e dytë të kekut dhe sërish krem sipër. Me pjesën e mbëtur të kremit lyeni gjithë sipërfaqene sipërme dhe anët e ëmbëlsirës.
  • Nëse ka ngelur nga pjesa e kuqe, e hedhim sipër për ta dekoruar.
  • Torta është gati për t’u shërbyer.
  • Mund të ruhet në frigorifer përreth një javë.

Përbërësit ushqyes: Kalori: 682, Yndyra: 46.1g, Yndyra e ngopur: 20.8g, Yndyra e Pangopur: 0.0g, Karbohidratet: 61.8g, Sheqer: 38.6g, Fibra: 1.1g, Proteina: 8.0g, Kolesterol: 111mg, Kalori nga Yndyra 415, Natrium: 509mg, Kalium: 146mg, Vitaminë A: 20%, Vitaminë C 0%, Kalcium: 8%, Hekur: 11%.

 



Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Si të bëjmë tortë me...

  Hapi i parë për të bërë tortën me unicorn është përgatisni kekët. Për recetën e përgatitjes së kekut, klikoni këtu. (njësoj si torta e kuqe). Ndajeni përbërjen e kekëve...

Si të përgatisim bakllava me...

Përbërësit: 5-2 kg miell; 5 kokrra vezë; Ujë (masa shihet me sy të lirë sa të zihet një brumë as shumë i fortë as shumë i ujshëm). 2 kg arra....

Si të përgatisim waffle?

Koha e përgatitjes së kësaj recete është 25 minuta. Përmban: 379 kalori; 16.2 gramë yndyra; 47.6 karbohidrate; 10.2 gramë proteina; 113 miligramë kolesterol; 899 miligramë natrium. Përbërësit: 2 tasa miell;...

Bakllavaja turke

Përbërësit e bakllavasë turke 1 kg  miell; 7 vezë (4 të  plota dhe 3 vetëm të verdhat); 1 gotë uji me vaj; 1 gotë uji me kos ; Pak lëng...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X