Në Tajlandë, xhinxheri konsiderohet një ushqim i pasur si një galaktikë me vlera për nënat që ushqyejnë me gji.
Studimi
Është kryer një provë e rastësishme. Gratë që lindin një fëmijë në kohën e parashikuar u caktuan rastësisht të merrnin xhinxher të thatë ose placebo për 7 ditë pas lindjes. Vëllimi i qumështit të gjirit u mat në ditën e tretë pas lindjes duke përdorur metodën e peshës për një periudhë 24 orëshe dhe në ditën e shtatë pas lindjes duke përdorur si matës sasinë e qumështit të prodhuar për 1 orë. Gjithashtu studiuesit krahasuan nivelin e prolaktinës në ditën e tretë midis dy grupeve.
Rezultatet
Të dhënat nga 63 gra ishin në dispozicion, 30 nga grupi i xhinxherit dhe 33 nga grupi i placebos. Të dy grupet ishin të ngjashme në lidhje me karakteristikat fillestare. Gratë në grupin e xhinxherit kanë sasi më të lartë të qumështit sesa grupi i placebos (191.0 ± 71.2 ml / ditë kundrejt 135.0 ± 61.5 ml / ditë, p <0.01).
Sidoqoftë, vëllimi i qumështit në ditën e shtatë në grupin e xhinxherit nuk ndryshon nga grupi i placebos (80.0 ± 58.5 ml kundrejt 112.1 ± 91.6 ml, p = 0.24). Nivelet mesatare të prolaktinës ishin të ngjashme në të dy grupet (321.5 ± 131.8 ng / L në grupin e xhinxherit dhe 331.4 ± 100.7 ng / L në grupin e placebo, p = 0.74). Asnjë efekt anësor nuk u raportua në këtë studim.
Përfundime
Xhinxheri është një produkt premtues natyral për të përmirësuar vëllimin e qumështit të gjirit në periudhën e menjëhershme pas lindjes pa ndonjë efekt anësor të dukshëm.
Lexo edhe: 7 përfitimet e xhinxherit në shëndet
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu