Salmon me patate

0 0

Përbërësit
– 2 thelpinj hudhër
– 1 tufë majdanoz
– Lëngu dhe lëkura e një limoni
– Lëngu dhë lëkura e një qitroje
– 4 copa salmoni me lëkurë
– 2 lugë gjelle vaj ulliri
– 450 gr patate të prera përgjysëm
– 2 qepë të kuqe të prera në copa
– 150 ml lëng perimesh
– Majdanoz për zbukurim
Përgatitja
1- Në një grirëse, shtoni hudhrat, majdanozin, lëkurën e limonit dhe të qitros, dhe lëngun e qitros bashkë me pak piper të zi. Bëni një brumë, provoni shijen e tij dhe shtoni kripë nëse është nevoja dhe përhapni atë mbi copat e salmonit.
2- Në një tigan të madh, nxehni vajin dhe shtoni salmonin me lëkurën poshtë. Gatuajeni për 2-3 minuta nga secila anë, pastaj hiqeni nga tigani dhe vendoseni mënjanë. Hidhni patatet në tigan dhe skuqini për 5-8 minuta, derisa të marrin ngjyrë të artë.
3- Hidhni qepët dhe gatuajini derisa të zbuten. Më pas shtoni lëngun e perimeve dhe lëngun e limonit dhe më pas i lini të ziejnë. Vendosini përsëri copat e peshkut në tigan. Mbulojini me kapak ose letër alumini de lerini të ziejnë me avull për 2-3 minuta, derisa patatet të gatuhen plotësisht. Spërkatini me majdanoz dhe servirini.






Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

10 ushqimet më të mira...

Këto 10 ushqimet e para janë ideale për fëmijën tuaj sepse janë plot me lëndë ushqyese thelbësore, me çmime të arsyeshme, të lehta për t'u përgatitur dhe të shijshme. Avokadot...

Vaji i ullirit: zbulohet një...

Krahas vetive të njohura nutraceutike, për shkak të përmbajtjes së lartë të acideve yndyrore të pangopura dhe përbërjeve fenolike, vaji i ullirit ka edhe një veprim të fuqishëm antimikrobik kundër...

Vaji i palmës dhe kallamari...

Me acidin palmitik, konsumi i vajit të palmës dhe kallamarëve, djathrave të vjetruar, mund të ketë një efekt të rëndësishëm te tumoret, duke rritur agresivitetin e tyre dhe duke favorizuar...

8 arsye pse jemi gjithmonë...

Ju "gërryen" stomaku në mes të një takimi, në punë, në një mbledhje online? Të qenit i uritur vazhdimisht mund të shkaktohet nga mungesa e proteinave, fibrave dhe yndyrave në...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X