Përbërësit për 4 persona
• 4 fileto vici mesatare;
• 500 gr mish të grirë;
• 20 kokrra arra;
• 1 kokërr qepë;
• 1 kokërr domate;
• 1 karrotë;
• Arrë moskat;
• Piper i zi i bluar;
• Kripë;
• Vaj ulliri.
Përgatitja
• Marrim filetot e mishit dhe i rrahim derisa të bëhen të holla. Më pas i kriposim dhe i lemë të pushojnë.
• Hedhim në një tigan vajin dhe skuqim pak qepën, të cilën e kemi grirë shumë imët.
• Presin në copa shumë të vogla domaten, grijmë shumë hollë karrotën.
• Shtojmë fillimisht në tigan karrotën dhe pasi i kemi skuqur pak bashkë me qepën, shtojmë edhe mishin e grirë. Në fund domaten, pasi mishi të jetë skuqur disi.
• Rregullojmë me kripë, piper dhe shumë pak arrë moskat. E lejmë te ziejë mjaftueshëm, dhe shtojmë nga pak ujë (me lugë) nëse është e nevojshme.
• Pasi mishi ka zier, duhet të mbetet pa lëng fare. Në këtë pikë shtojmë arrat e grira shumë imët.
• Vendosim sipër tavolinës filetot e mishit dhe hedhim në qendër të tyre 2 lugë nga mishi i grirë.
• E mbështjellim në formë roleje dhe e kapim nëpër cepat e nevojshëm me kunja dhëmbësh, kështu mbushja nuk do të dalë jashtë.
• Pjesën e mbetur të mishit të grirë e hedhim sipër roleve që kemi vendosur në tepsi.
• E pjekim derisa të jetë e nevojshme për fileton, në temperaturë 200 gradë.
Mund te shoqerohet me patate furre.
Foto burimi: ikub
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu