Rizoto me kungull të verdhë është një pjatë e ëmbël dhe e pasur me vitamina A dhe C (si dhe fibra), kështu që është një ushqim që fëmijët e vegjël kanë tendencë ta shijojnë.
Përbërësit:
- 1 kungull i butë mesatar, i qëruar dhe i grirë (rreth 4 kupa);
- 1 qepë e mesme, e prerë në feta;
- 1 lugë gjelle vaj ulliri;
- 1/2 lugë çaji kripë;
- 2 gota oriz kafe i gatuar plotësisht;
- 1/2 filxhani me lëng nga koncetrati i përdorur (supe ose perimesh);
- Djathë parmixhano (opsionale).
Përgatitja
- Ngrohni furrën në 190 gradë Celcius dhe në një tavë, vendosni një fletë metalike.
- Përhapni kungullin dhe qepën në tigan, hidhni vaj, spërkateni me kripë dhe vendoseni në furrë 25-30 minuta ose derisa të jetë shumë i butë ose deri sa piruni të futet me lehtësi në to. Lëreni të ftohet pak.
- Hidhni kungullin dhe qepët në një procesor ushqimi që bën pure, duke shtuar edhe lëngun e pulës për të bërë një përbërje kremoze , jo shumë të trashë.
- Ngroheni orizin. Përzijeni sasinë e kungullit me orizin e zier më parë dhe shtoni kripë nëse e shikoni që është e nevojshme.
- Sipër mund t’i hidhni pak djathë parmixhan, nëse doni për ta shërbyer.
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu