Rizoto me kungull per bebet dhe gjithë familjen
Përbërësit për 6 persona
- 500 gr oriz për rizoto;
- 400 gr kungull të verdhë;
- 300 gr djathë të butë;
- 5 lt lëng mishi;
- 30 gr gjalpë;
- Kripë.
Përgatitja
E pastroni dhe e prisni në copa kungullin. E vendosni në një tigan dhe e skuqni pak duke i hedhur edhe pak ujë nëse ka nevojë derisa të zbutet, në momentin e fundit filloni ta shtypni me pirun. Në një tenxhere hidhni orizin, kungullin e shtypur si edhe gjysmën e lëngut të mishit. Hidhni kripën dhe e lini të ziejë, duke shtuar nga pak lëngun e mbetur të mishit. Në momentin që ka zier shtoni gjalpin dhe djathin e prerë në copa duke e përzier derisa gjalpi dhe djathi të kenë shkrirë plotëssisht.
Lexoni edhe: Rizoto me melci
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu