Përbërësit:
1. Një fetë kungull i verdhë, ose jeshil, 1/2 karrote, 300 gr. ujë,
2. Dy lugë krem orizi (shih recetën 2),
3. Një lugë vaj ulliri ekstra i virgjër, 4. Një lugë e vogël me djathë kaçkavall të grirë, ose djathë i bardhë i butë pa kripë
Përgatitja:
1. Copëtoni kungullin dhe karrotën me copa dhe i zieni në ujë për rreth 60 minuta dhe ruani rreth 200 gr. nga lëngu që zjenë perimet (shih edhe recetën nr 1).
2. Kaloni perimet në shtypësin e perimeve, ose në mikser për ti bërë pure.
3. Shtoni 2 lugë krem orizi (shih recetën nr 2) në lëngun e nxehtë të perimeve që keni lënë mënjanë dhe më tej shtoni purenë me perime.
4. Në fund hidhni vajin dhe djathin.
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu