Përbërësit:
1. Dy-tre karrota, (rreth 100 gr.)
2. Një kokërr mollë, me lëvore dhe bërthamë të hequr
3. Një lugë vaj
Përgatitja:
1.Pastroni, lani mirë karrotat dhe pastaj i prisni.
2. Qëroni lëkurën e mollës, edhe pse ka shumë vitamina në lëkurën e mollës në këtë rast, duhet të hiqet lëvorja (sepse më vonë lëkura mund të jetë e pranishme në pure).
Më pas, largoni bërthamën e mollës dhe prijeni në copa të vogla.
3. Hidhni karrotat në një tigan me ujë për t’u zier për mesatarisht 10 minuta. Pastaj shtoni mollët dhe lëreni edhe 5 minuta të tjera.
4. Së fundi, bluajini në mikser/ose shtypini mirë shumë imët me një copë napë, dhe shtoni 1 lugë vaji, ose gjalpi. Në se dëshironi mund ti shtoni 1-2 lugë qumësht gjiri, ose qumësht formule.
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu