Tani është koha që po afrojnë festat e fundvitit dhe të gjitha familjet dalangadalë do të fillojnë të interesohen për gjelin e detit.
A i dinit këto veti të mishit të gjelit të detit?
Gjeli i detit është i pasur me vitaminë B dhe minerale
Gjoksi i pjekur i gjelit të detit pa lëkurë siguron rreth 120 kalori, 25 gramë proteina, 2 gramë yndyradhe nuk përmban karbohidrate. Gjeli i detit gjithashtu përmban vitamina dhe minerale B, duke përfshirë një sasi të konsiderueshme të selenit, i cili gjithashtu vepron si një antioksidant.
Mund të kombinohet me ushqime të tjera
Gjoksin e gjelit të detit mund ta konsumoni me sallatë, me patate të skuqura, supë etj.
Është një alternativë e mirë nëse doni të shmangni mishin
Nëse doni të përqëndroheni në një dietë me bazë bimore, e më pak mish, merrni në konsideratë të konsumoni këtë lloj mishi.
Lexo edhe: Fileto gjeli me proshute
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu