Pjepër jeshil apo portokalli, cili është më i mirë për shëndetin?

Cilat jane vlerat ushqyese te pjeprit jeshil dhe atij portokalli? I gjeni ne tabelen e meposhtme.
Se cilin prej tyre duhet te zgjidhni, varet nga preferencat tuaja.




0 0

Të dyja këto fruta janë varietete të ndryshme të të njëjtit lloj me disa dallime mes tyre.

Përfitimet shëndetësore

Edhe pjepri jeshil edhe ai i verdhë përmbajnë shumë vitamina, minerale dhe antioksidantë duke ndihmuar organizmin me reduktimin e inflamacionit, reduktimin e dëmeve të radikaleve të lira si dhe minimizojnë dëmet nga ekspozimi në diell.

Ngjasmëritë dhe diferencat mes dy llojeve të pjeprit

Nutricioni

  Pjepri jeshil Pjepri portokalli
Përmbajtja e ujit 90% 90%
Kaloritë 36 34
Yndyrnat 0 gram 0 gram
Karbohidratet 9 gramë 8 gramë
Proteinat 1 gram 1 gram
Fibrat 1 gram 1 gram
Vitamina A 1% të nevojave ditore 68% të nevojave ditore
Vitamina C 30% të nevojave ditore 61% të nevojave ditore

Ndryshimet në përdorim dhe siguria e tyre

Pjepri jeshil është pak më i ëmbël e i fortë, ndërsa portokallia më i butë.

Pjepri portokalli është më shumë i prirur për të qenë i ndotur me baktere që shkaktojnë sëmundje për shkak të lëkurës së tij, e cila favorizon rritjen e baktereve.

Cilin të zgjedhim?

Duke qenë se janë shumë të ngjashëm, zgjedhja varet nga preferencat tuaja personale, të dy kanë vlera ushqyese.






Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

10 ushqimet më të mira...

Këto 10 ushqimet e para janë ideale për fëmijën tuaj sepse janë plot me lëndë ushqyese thelbësore, me çmime të arsyeshme, të lehta për t'u përgatitur dhe të shijshme. Avokadot...

Vaji i ullirit: zbulohet një...

Krahas vetive të njohura nutraceutike, për shkak të përmbajtjes së lartë të acideve yndyrore të pangopura dhe përbërjeve fenolike, vaji i ullirit ka edhe një veprim të fuqishëm antimikrobik kundër...

Vaji i palmës dhe kallamari...

Me acidin palmitik, konsumi i vajit të palmës dhe kallamarëve, djathrave të vjetruar, mund të ketë një efekt të rëndësishëm te tumoret, duke rritur agresivitetin e tyre dhe duke favorizuar...

8 arsye pse jemi gjithmonë...

Ju "gërryen" stomaku në mes të një takimi, në punë, në një mbledhje online? Të qenit i uritur vazhdimisht mund të shkaktohet nga mungesa e proteinave, fibrave dhe yndyrave në...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X