Të dyja këto fruta janë varietete të ndryshme të të njëjtit lloj me disa dallime mes tyre.
Përfitimet shëndetësore
Edhe pjepri jeshil edhe ai i verdhë përmbajnë shumë vitamina, minerale dhe antioksidantë duke ndihmuar organizmin me reduktimin e inflamacionit, reduktimin e dëmeve të radikaleve të lira si dhe minimizojnë dëmet nga ekspozimi në diell.
Ngjasmëritë dhe diferencat mes dy llojeve të pjeprit
Nutricioni
Pjepri jeshil | Pjepri portokalli | |
Përmbajtja e ujit | 90% | 90% |
Kaloritë | 36 | 34 |
Yndyrnat | 0 gram | 0 gram |
Karbohidratet | 9 gramë | 8 gramë |
Proteinat | 1 gram | 1 gram |
Fibrat | 1 gram | 1 gram |
Vitamina A | 1% të nevojave ditore | 68% të nevojave ditore |
Vitamina C | 30% të nevojave ditore | 61% të nevojave ditore |
Ndryshimet në përdorim dhe siguria e tyre
Pjepri jeshil është pak më i ëmbël e i fortë, ndërsa portokallia më i butë.
Pjepri portokalli është më shumë i prirur për të qenë i ndotur me baktere që shkaktojnë sëmundje për shkak të lëkurës së tij, e cila favorizon rritjen e baktereve.
Cilin të zgjedhim?
Duke qenë se janë shumë të ngjashëm, zgjedhja varet nga preferencat tuaja personale, të dy kanë vlera ushqyese.
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu