Si te gatuajme perime ne furre?
Perberesit (6 persona)
– 300 gr patate
– 200 gr karota
– 250 gr kunguj
– 100 gr patellxhane
– 1 qepe e kuqe
– 1/2 spec i verdhe, 1/2 spec i kuq
– 100 gr domate te vogla (ciliegino)
– 2 thelpinj hudher
– 1 tufe majdanoz
– Vaj ulliri
– 1 luge buke e grire
– 1 luge djathe pecorino
– Leng perimesh (sasia sa ta shikoni te arsyeshme)
– Kripe
– Piper
Pergatitja
Filloni duke pastruar patatet dhe karotat. Pasi i keni prere ne kuba mesatare i vendosni te zjejne per 5 minuta ne nje tenxhere me uje te nxehte dhe te kripur. Pasi kane zjerre per 5 minuta i kulloni. Lani dhe pastroni: kungujt, qepen, patellxhanet, specat, domatet dhe i prisni ne kuba njesoj si perimet e tjera. Merrni nje tepsi dhe e lyeni me vaj ulliri. Pasi keni perfunduar se lyeri tepsine vendosni perimet afer njera-tjetres dhe vendosni ndermjet tyre hudhrat e prera ne mes. Ne nje tas hidhni buken e grire, majdanozin, djathin pekorino dhe i hidhni siper perimeve. Me pas shtoni kripen, piperin dhe vajin e ullirit. I piqni ne furre per rreth 60′ ne 180 grade dhe nderkohe shtoni nga pak leng perimesh me qellim qe te mos thahen. Servireni menjehere!
Lexoni edhe: Si te pergatisim kremvice me patate ne tave?
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu