Përgatitja e bukës së misrit sipas traditës shqiptare

0 0

Shumë e përdorur dikur për mungesë të mundësive të tjera, ndërsa sot për nostalgji e preferencë, buka e misrit është ndër gatimet tipike shqiptare.

E pëlqyer jo vetëm nga vendasit, por edhe nga turistët e huaj që vizitojnë Shqipërinë, buka e misrit është një nga pasuritë më të mëdha të kulinarisë shqiptare.

Receta e bukës së misrit, sipas traditës së vjetër shqiptare

Përbërësit:

1 kg miell misri
700 ml ujë i ngrohtë (jo i nxehtë)
1 lugë gjellë kripë

pak vaj ulliri

Përgatitja:

Hedhim miellin e misrit në një enë, ku shtojmë edhe vajin e ullirit. Pastaj shtojmë ujin dalëngadalë dhe kripën, duke përzier me një lugë druri, dalëngadalë, derisa të na krijohet një masë e njëtrajtshme. Duhet të keni parasysh se uji nuk duhet të jetë shumë i nxehtë, preferohet aq sa ta durojë dora.

Lyejmë një tepsi me vaj ulliri, ku hedhim masën e përgatitur të brumit.

E lëmë në furrë për 40 minuta në temperaturë 200 gradë.






Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Si të përgatisim byrek me...

Përbërësit: Për brumin: 2 gota miell pak ujë Për mbushjen 1 kungull i ëmbël 0.5 litër qumësht 3 kokrra vezë 20 gramë gjalpë 1 majë lugë kafe kripë 1 lugë...

Si të përgatisim gliko kungulli?

Jemi në sezonin e kungujve të ëmbël dhe recetat që mund të përgatisim me to janë të shumta. Më poshtë, po ju sjellim recetën e glikosë. Përbërësit: 1 kungull i...

Si të gatuajmë pavlova? Receta

Përbërësit: 4 të bardha vezësh; 120 gr sheqer; 120 gr sheqer pluhur; 250 gr pana; lëkurë e grirë e një lemoni; 400 gr luleshtrydhe; 40 gr sheqer. Përgatitja Për bazën:...

Pankek me cokollatë, banane dhe...

Pankeku me cokollatë, banane dhe krem Milkadelphia është një recetë e thjeshtë, e shpejtë dhe shumë e shijshme. Shija karakteristike e kremit Milkadelphia do ta bëjnë edhe më të vecantë...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X