Pankeku me cokollatë, banane dhe krem Milkadelphia është një recetë e thjeshtë, e shpejtë dhe shumë e shijshme. Shija karakteristike e kremit Milkadelphia do ta bëjnë edhe më të vecantë këtë ëmbëlsirë.
Përbërësit:
- 250 g krem Milkadelfia
- 200 g miell gruri
- 90 g kakao + 30 g
- 4 g pluhur pjekjeje
- 40 g gjalpë
- 300 ml qumësht
- 1 vezë (rreth 56 g)
- 20 ml vaj
- 100 ml krem pasticerie
- 1 banane.
Përgatitja
Në një tenxhere, shkrijeni të gjithë gjalpin bashkë me 125 gramë, gjysmën e kremit Milkadelfia.
Në një tas tjetër, bashkojini përbërësit e thatë: miell gruri, 90 gramë kakao dhe pluhur pjekjeje.
Shtoni qumësht në enën ku përgatitët gjalpin me kremin Milkadelpjia, pastaj hidhni vezën dhe përziejini mirë. Kombinojini përbërësit e lëngshëm me përbërësit e thatë dhe përziejini derisa të zbuten.
Në një tigan ngroheni 1/3 e vajit dhe hidhni në të përbërjen e përgatitur.
Nëse dëshironi që pankekët të jenë edhe më të butë – mbulojini me kapak gjatë pjekjes.
Ndërkohë, përgatisni salcë me çokollatë: hidhni kremin e pasticerisë në një tenxhere të vogël dhe ngrojeni atë. Pastaj shtoni Milkadelphian dhe kakaon e mbetur dhe përziejini mirë të tre përbërësit.
Hidhni salcën mbi pankekë dhe dekorojini ato me copa bananeje.
Pankekët me cokollatë janë gati për servirje!
Ju bëfshin mirë!
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu