X

Kryesore

Nënat të ofenduara nga një mesazh sensibilizues i policisë

 

Pak ditë më parë, departamenti i Policisë së Teksasit ka nxjerrë një njoftim senisbilizues për të gjitha nënat për tu mbrojtur nga hajdutët e makinave të parkuara.

Ky njoftim ka nxitur reagimin e shumë nënave që janë ndjerë të prekura, jo nga përmbajtja por nga mënyra sesi ishte shkruar.

Në njoftim gratë “ironizohen” disi.

Aty thuhet: Zonja merrni telefonin dhe portofolin me vete kur zbrisni nga makina dhe shkoni të merrni fëmijët në çerdhe sepse hajdutët janë shtuar shumë. Ajo një minutë që do të harxhoni për të marrë sendet me vlerë do t’ju kursejë 4 orë kohë në polici, me telefonata në banka për të rimarrë të dhënat e kartave etj. Gjithashtu do të shmangni dhe sikletin që të telefononi bashkëshortin për t’i treguar çfarë ndodhi.

Shumë shpejt nënat kanë regauar, të ndjera të diskriminuara nga ky postim. Ato thanë se mesazhi i policisë nuk i ndihmoi aspak, madje i dekurajoi pasi tani e dinë se edhe po të bien pre e grabitjes, nuk do të gjejnë mbështetje tek autoritetet pasi sikurse janë shprehur edhe në komunikatë, do t’i bëjnë “fajtore”.

Lexo edhe: Si ta minimizojme stresin e femijeve ne cerdhe?

Comments

comments

Me shume ne: Nje guide e pergjithshme
shtrydhja e gjirit, rikthimi ne pune pas lindjes
Mbyll dyqanin sepse do të shtrydhte gjirin, shënimi i shitëses

  Kur Codey Burghard iu desh të shkonte me nxitim në një dyqan, ajo ka gjetur një shënim nga punonjësja...

Close