X

Kryesore

Mbyll dyqanin sepse do të shtrydhte gjirin, shënimi i shitëses

 

Kur Codey Burghard iu desh të shkonte me nxitim në një dyqan, ajo ka gjetur një shënim nga punonjësja që e ka lënë të befasuar.

“Më vjen keq. Duhet të shtrydh qumështin e gjirit për fëmijën tim dhe për momentin nuk ka asnjë njeri tjetër në dyqan. Mund të kthehesh për 30 minuta”, – kishte shkruar shitësja, që është një nënë e re.

Codey ka ndjerë shumë respekt për këtë nënë dhe e ka ndarë mbishkrimin e saj në rrjetet sociale. “E di se do të jetë të paktën një klient që do të gjykojë, por unë të vlerësoj shumë. Të mbështes 100%”.

Punonjësja nuk kishte asnjë faj. E drejta për të shtrydhur qumështin është themelore për çdo nënë të re. Momenti i rikthimit në punë pas lindjes është shumë i vështirë, sidomos kur ushqen fëmijën me gji.

Shumë vende të botës e kanë rregulluar me legjislacion këtë vështirësi të nënave, por ka ende vende ku nevojitet shumë punë. Punëdhënësit janë një faktor kryesor me ndikim, të cilët në pjesën më të madhe të rasteve nuk i mbështesin nënat në këtë pikë derisa ato detyrohen të heqin dorë ose nga puna ose nga gjidhënia.

Codey tregon se u rikthye sërish në dyqan dhe i shprehu gjithë vlerësimet nënës se re, e cila dukej sa e gëzuar po aq edhe e frikësuar nga reagimi që mund të kishte klientja.

Si do të vepronit ju nëse do të ishit gjendur në një situatë të tillë?

Lexo edhe: Si dhe sa shpesh duhet ta shtrydhim gjirin?

Comments

comments

Me shume ne: gjidhenia, Nje guide e pergjithshme
trupi pas lindjes
Pas lindjes: Kurrë nuk kam pasur më shumë respekt për trupin tim

  Të mësosh të duash trupin pas lindjes mund të dojë kohë për disa nëna. Por jo për Bekah Martinez....

Close