Kjo është një mënyrë alternative e përgatitjes së makaronave, me përbërës që gjenden në kuzhinën e secilës.
Përbërësit:
- 1 filxhan kunguj të ngrirë në rende;
- gjysmë filxhan djathë parmixhano, dhe pak më tepër për ta shërbyer në pjatë;
- 3 të verdha vezësh;
- piper të zi;
- 1 pako makarona spageti.
Përgatitja:
Në një tas mesatar hedhim kungullin, djathin parmixhano dhe të verdhat e vezëve dhe i përziejmë gjithë përbërësit bashkë.
Në një tenxhere me ujë të valuar me kripë, hedhim makaronat dhe i lëmë sa shënon minutazhi në paketim. Më pas kullojmë ujin, duke lënë 1 filxhan e gjysmë ende tek makaronat.
Ndërkaq, në një në një tigan me vaj skuqim pancetë derisa të bëhet kërce.
Në fund shtojmë gjithë përbërësit tek makaronat, i lëmë pak në zjarr duke i përzier dhe i hedhim më shumë parmixhano kur t’i shërbejmë.
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu