X

Kryesore

Letër vajzës për rrugëtimin e shtatzanisë

Për vajzën time,

Edhe para se të lindje, ti më frymëzoje. Gjatë javëve të para të shtatzënisë sime, e dija përpjekjen e madhe që po bëje, me shpejtësi në rritje, duke ndërtuar çdo muskul, organ dhe kockë. Mund të tingëllojë pa kuptim, por unë mund të ndjeja që energjia jote qarkullonte nëpërmjet meje dhe kjo ishte qetësuese.

Dhe kështu filluam një dialog të përditshëm; pa fjalë.

Unë kurrë nuk mund të kisha imagjinuar energjinë që ndjeva me ty brenda meje. Unë parashikova dobësi, sëmundje dhe ditë të ngadalta. Ato erdhën por ishin larg. Në vend të kësaj, ajo që ishte më e pranishme gjatë kësaj shtatëzanie ishte krijimi im. Ti, e dashura ime, ke qenë enigmatike në fuqinë që ke pasur. Për diçka kaq të vogël, por unë kisha varësi ndaj teje. Ti ke qenë një burim për mua gjatë gjithë këtyre muajve.

Kur të mendoja më parë, kërkoja të gjeja frymëzim tek ti. Së pari, për frymëzimin tim vizual, dhe pastaj përsëri për të identifikuar ndjenjën që dëshiroja. E armatosur me këto dy elemente, atëherë do të filloja të skicoja.

Me ty, megjithatë, frymëzimi erdhi në një formë të dukshme dhe të prekshme. Nuk më nevojitej ta kërkoja.

Zhvendosja ndodhi shumë shpejt. Një ditë, në tremujorin tonë të parë, isha duke ecur rreth qytetit të Nju Jorkut dhe një i panjohur komentoi se unë isha duke buzëqeshur.

Ti ishe në rrugën tënde dhe bota ishte gati ndihej e plotë, drita më e ndritshme. Ky moment i pritjes dhe i eksitimit përfundimisht u bë një gjendje e qenies sime. Doja të kujtoja këtë ndjenjë përgjithmonë.

Gjatë tremujorit tonë të dytë, nuk ka mënyrë më të mirë për ta përshkruar atë ndryshe nga ndjenja si një luftëtare. Ishte forca dhe gjallëria e brendshme, siç nuk e kisha njohur kurrë më parë.

Për ty, fëmija im, bëra një gjerdan ari me një varëse gjysmë hëne të gdhendur delikate prej kristali.

Ajo projektonte qartësinë, pastëritë tënde dhe lidhjen tonë, do të mbështetej në lëkurë, në lëkurën time, në lëkurën tonë dhe do të thithë energjinë tonë të përbashkët.

Një mbajtje e vogël e kësaj kohe të çmuar së bashku.

E mbajta atë gjerdan çdo ditë të shtatzënisë me ty dhe gjatë lindjes.

Ndërsa e shkruaj këtë sot, jemi tani dy, dhe gjërat kanë ndryshuar. Tani, jam unë që përpiqem të të frymëzoj. Ne jetojmë në një botë me shumë gjëra për herë të parë që i përjetojmë së bashku, çdo përvojë e re një mundësi për të treguar bukurinë, të aktivizosh shqisat, të nxis kuriozitetin dhe idetë e tua.

Në jetën tënde të re jashtë, e gjithë botën jonë është zhvendosur.

Ka dalë një botë e re, njëra prej të cilave përjetohet çdo minutë me qartësi më të madhe dhe perëndimet e diellit përfaqësojnë një evolucion që unë kurrë nuk do të kisha imagjinuar. Hijet dhe drita që gjithmonë më kanë frymëzuar, më interesojnë, më motivon të shikoj forma dhe të ndryshoj përsëri. Duke parë atë që po ndodh brenda syve të tu, tani kam ardhur në një vend të ri frymëzimi.

Me dashuri, mami

Lexo edhe: Leter vajzes sime ne ditelindjen e saj te katert

Comments

comments

Me shume ne: Nje guide e pergjithshme
jeta para femijeve, jeta pas lindjes
E kam harruar si isha para se të bëhesha nënë

Kanë kaluar 5 vite. Pesë vite duke ndërruar pelenat, duke të puthur, duke lexuar, duke të fshirë lotët, duke korrigjuar...

Close