X

Kryesore

Kush fle më mirë djemtë apo vajzat?

 

A është e vërtetë se vajzat flenë më mirë se djemtë e vegjël?

Përgjigja e kësaj pyetjeje është: Jo. Ndërsa prindërit mund të betohen se vajza e tyre ka fjetur më mirë se djali ose anasjelltas, asnjë studim nuk ka treguar se gjinia ndikon nëse fëmija fle më shumë ose më mirë. Dhe kjo nuk është për mungesë të hulumtimit.

Shumë shkencëtarë kanë vëzhguar modelet e gjumit të foshnjave vajza dhe djem duke përfshirë kohëzgjatjen e gjumit, ndryshimet në ritmet e gjumit dhe madje edhe zakonet e gjumit dhe gjatësinë e fëmijës dhe asnjë nuk ka qenë në gjendje të tregojë se njëra gjini ka avantazh në zakonet e gjumit.

Lexo edhe: Gjumi ne shtrat me nenen deri ne moshen 3-vjecare, ja arsyet

Comments

comments

Me shume ne: Gjumi, Nje guide e pergjithshme
dritarja, vitamina d, diell
A sigurojnë vitaminë D rrezet e diellit përmes xhamit të dritares, makinës?

Drita e diellit në vetvete nuk ju siguron vitaminën D. Përkundrazi, trupi juaj prodhon vitaminë D kur lëkura është e...

Close