Perberesit
– 300 gr miell
– 100 gr sheqer
– 4 veze
– 230 gr kos
– 100 gr gjalpe i shkrire
– 100 gr recel portokalli
– maja per embelsira
– pak sode buke
Pergatitja
Fillojme duke rrahur vezet se bashku me sheqerin. Shtojme me pas recelin e portokallit. I perzjejme se bashku dhe me pas shtojme kosin.
Ne nje ene tjeter perzjejme miellin me majane per embelsira dhe soden e bukes. E trazojme gjithe masen. Me pas shtojme gjalpin e shkrire i cili nuk duhet te jete i nxehte. E trazojme derisa te krijohet nje mase homogjene.
Masen e hedhim ne nje tave te lyer me gjalpe me pare dhe e pjekim ne furre te nxehte per 30-40 minuta ne temperature 180 grade.
Embelsira eshte gati! E leme te ftohet dhe kur e sherbejme i hedhim siper sheqer pluhur.
Kjo eshte nje embelsire e cila mund ti serviret femijes ne mengjes ose mund ti vendoset ne cante per ta konsumuar ne shkolle apo kopesht.
Ju befte mire!
Lexoni edhe: Si të përgatisim kek me çokollatë dhe arra?
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu