X

Kryesore

Karbonara, receta origjinale per nje pjate perfekte dhe te shpejte

Përbërësit

  • 400 gr makarona spageti;
  • 300 gr pancetë;
  • 200 gr djath kackavall tip pekorino;
  • 4 të verdha veze;
  • 1 vezë të plotë;
  • Piper;
  • Kripe.

Përgatitja

Vendosni në zjarr një tenxhere me ujë dhe kripë të trashë. Ndërkohë që uji nxehet, vendosni në një tigan pa vaj pancetën dhe e lini në zjarr për rreth 3 minuta derisa mishi të bëhet krokant dhe dhjami të jetë bërë i padukshëm (transparent). Në një tas hidhni 4 të verdhat e vezëve, vezën e plotë, djathin e grirë, kripën dhe piperin. E përzieni energjikisht për të paktën 5 minuta në mënyrë që salca të bëhet më kremoze dhe e butë. Shtoni në të pancetën e pjekur.

Në momentin që uji ka arritur pikën e vlimit, hidhni makaronat dhe i lini të ziejnë për aq kohë sa tregon në kutinë e paketimit. Kur kjo të ketë ndodhur, hiqni një gotë me lëngun e tyre mënjanë  dhe më pas kulloni makaronat, për t’i hedhur më pas në tasin ku ndodhet salca e përgatitur pak më parë nga ju. Nëse salca do të duket tepër e thatë mund të shtoni pak nga uji i zierjes për ta bërë më kremoze. Në momentin e servirjes, e rregulloni sipër me djathë pekorino si edhe piper të zi të bluar.

Lexoni edhe: Rizoto me kungull, per beben dhe gjithe familjen

Comments

comments

Me shume ne: Per nje vakt plot vitamina
bow-ties-with-sausage-tomatoes-and-cream
Flutura me salcice

Përbërësitpër 4 porcione 320 gr makarona flutura; 500 gr pure domatesh; 2-3 salcice; 1 gotë verë e bardhë; 1 qepë;...

Close