“Unë mirëprita me interes dhe kënaqësi studimet e Universitetit të Danimarkës Jugore, ato të kryera në Kinë dhe indikacionet e fundit të botuara në revistën Blood Advances nga Shoqata Amerikane e Hematologjisë, në lidhje me relacionin midis grupit të gjakut dhe Covid-19, shpjegon Piero Mozzi, i famshëm për dietën e tij në grupin e gjakut. Në studimin nga Shoqata Amerikane e Hematologjisë, botuar në portalin Blood Advances, është konfirmuar se ekziston një grup gjaku më pak i ekspozuar ndaj infeksionit nga Covid-19. Rezultati i studimit zbulon se numri i pacientëve pozitivë me gjak të grupit 0 është shumë më i ulët se ata me gjak të tipit A, B ose AB.
Një lidhje e fortë
Dr. Mozzi, kirurg “sipas natyrës”, autor i bestsellerit “Dieta e Dr. Mozzi”, fuqimisht prej disa kohë lag mbështet një korrelacion midis grupit të gjakut dhe dietës dhe pasojave të këtij ndërveprimi, pozitiv ose negativ për shëndetin dhe për sistemin e mbrojtjes imune. Dieta e lidhur me grupin e gjakut bazohet në provat se qelizat e kuqe të gjakut të secilit grup (0 / A / B / AB) kanë lloje dhe sasi të ndryshme të antigjeneve në sipërfaqe që ndërveprojnë me sistemin imunitar dhe reagojnë ndryshe ndaj ushqimit . “Ushqimi – shpjegon Mozzi – mund të ketë efekte pozitive ose negative në sistemin imunitar, ajo që hamë mund të na bëjë të sëmurë ose të ndihemi mirë.
Fakti që grupi 0 mund të jetë më rezistent ndaj Covid mund të jetë për shkak të pranisë në gjak të Isoagglutinin, një antitrup që reagon me një izoantigjen të pranishëm në sipërfaqen e qelizave të kuqe të gjakut të subjekteve të së njëjtës specie dhe që parandalon që virusi të qëndrojë i ankoruar atje.
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu