Një studim nga Shoqata Amerikane e Hematologjisë, botuar në portalin Blood Advances, ka konfirmuar se ekziston një grup gjaku më pak i ekspozuar ndaj marrjes së Covid-19. Rezultati i studimit zbulon se numri i pacientëve pozitivë me gjak në grupin 0 është shumë më i ulët se ata me gjak të tipit A, B ose AB.
Një lidhje e fortë
Doktor Mozzi, kirurg, ka mbështetur fort prej kohësh një lidhje midis grupit të gjakut dhe dietës dhe mbi pasojat e këtij ndërveprimi, pozitiv ose negativ për shëndetin dhe për sistemin e mbrojtjes imune. Dieta e lidhur me grupin e gjakut bazohet në provat se qelizat e kuqe të gjakut të secilit grup (0 / A / B / AB) kanë lloje dhe sasi të ndryshme të antigjeneve në sipërfaqe që ndërveprojnë me sistemin imunitar dhe reagojnë ndryshe ndaj ushqimit. “Ushqimi – shpjegon Mozzi – mund të ketë efekte pozitive ose negative në sistemin imunitar, ajo që hamë mund të na bëjë të ndihemi sëmurë ose mirë.
Mozzi vëren se në Korenë e Jugut ata dolën më mirë sesa në Itali dhe për ta kuptuar rezultatin do të mjaftonte vetëm të vëzhgoheshin zakonet e ngrënies së atij vendi: pa qumësht dhe djathë, pak ose aspak grurë dhe derivate, pak fruta, të cilatt janë një luks. E njëjta gjë mund të thuhet për dietat e shumicës së vendeve të Lindjes së Largët.
Fakti që grupi 0 mund të jetë më rezistent ndaj Covid mund të jetë për shkak të pranisë në gjak të Isoagglutinin, një antitrup që reagon me një izoantigjen të pranishëm në sipërfaqen e qelizave të kuqe të gjakut të subjekteve të së njëjtës specie dhe që parandalon virusin të mbetet i ankoruar atje.
Lexo edhe: Kanceri: njerëzit që kanë këtë grup gjaku rrezikohen më pak
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu