Pure me kungull

0 0

Përbërësit:

1. Një gjysmë litri ujë,

2.100/150 gr. kungull i verdhë, ose jeshil,

3. Dy-tre lugë miell orizi,

4. Një lugë vaj ulliri,

5. .Qumësht gjiri/formule sipas dëshirës

Përgatitja:

1. Pastroni kungullin duke qëruar Iëkurën dhe pjesën me fije e fara.

2. E preni në copa dhe e vendosni në një enë me ujë, lëreni të ziejë rreth 20 minuta.

3. Largojeni nga zjarri kulloni lëngun dhe në të hidheni të valojë për 10 minuta miellin e orizit.

4. Kungullin e zierë e shtypni si pure, (në se dëshironi mund ti hidhni edhe qum6htin)

5. Hidhni në pjatë qullin e orizit dhe shtoni 2-3 lugë nga pureja e kungullit

6. Në fund e rregulloni me vaj ulliri.

 






Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Pure me krem Milupa, patate...

Me rritjen e bebit, shtohet edhe lista e ushqimeve që dalëngadalë futen në dietën e tij. Tashmë që vogëlushët tuaj kanë arritur muajin e shtatë, mund t'i jepni patate të...

Pure me krem Milupa, karotë...

Në muajin e shtatë, karota dhe lulelakra mund të përdoren në gatimet e voglëlushëve tuaj, të kombinuara edhe me njëra-tjetrën. Këtu do të gjeni një recetë se si të përgatisni...

Pure me krem, mollë dhe...

Përkëdhelini vogëlushët tuaj me një pure të shëndetshme, të përgatitur thjesht dhe me pak ingridientë. Është pikërisht koha kur shijuesit e vegjël kanë dëshirë të provojnë shije të reja dhe...

Lëngu i karotës, kur mund...

Karotat janë një ushqim i parë mjaft i mirë për foshnjat për shkak të vlerave ushqyese, shijes dhe strukturës. Shumica e foshnjave pëlqejnë edhe shijen, sepse kanë një preferencë natyrale...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X