Pure me kungull

0 0

Përbërësit:

1. Një gjysmë litri ujë,

2.100/150 gr. kungull i verdhë, ose jeshil,

3. Dy-tre lugë miell orizi,

4. Një lugë vaj ulliri,

5. .Qumësht gjiri/formule sipas dëshirës

Përgatitja:

1. Pastroni kungullin duke qëruar Iëkurën dhe pjesën me fije e fara.

2. E preni në copa dhe e vendosni në një enë me ujë, lëreni të ziejë rreth 20 minuta.

3. Largojeni nga zjarri kulloni lëngun dhe në të hidheni të valojë për 10 minuta miellin e orizit.

4. Kungullin e zierë e shtypni si pure, (në se dëshironi mund ti hidhni edhe qum6htin)

5. Hidhni në pjatë qullin e orizit dhe shtoni 2-3 lugë nga pureja e kungullit

6. Në fund e rregulloni me vaj ulliri.

 






Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

Si të përgatisim çokokrem shtëpie

Përbërësit: nje avokado; një lugë e gjysmë salcë kosi; dy lugë të vogla me kakao; 1 lugë e gjysmë mjaltë. Përgatitja: Të gjithë përbërësit i përziejmë mirë në mikser, derisa...

Supë krem karrote dhe patate

Përbërësit: 1. Tre karrota, 2. Një degë e vogël selinoje, 3. Një patate e vogël, 4. Një gjysmë litri ujë (500 ml), 5. Katër lugë qumësht gjiri, ose qumësht formule,...

Banane me biskota

Përbërësit: Një banane, Dy biskota për bebe të lagura me qumësht, Dy lugë qumësht gjiri, apo formule Përgatitja: 1. Largoni lëkurën e bananes dhe shtypeni me pirun derisa të bëhet...

Pure me dardhë të zier

Përbërësit: 1. Një dardhë mesatare, 2.125 ml qumësht gjiri, nësë foshnja ushqehet me gji, ose qumësht formule nëse ushqehet me formula Përgatitja: 1. Dardhës i qëroni lëkurën, hiqni bërthamat dhe...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X