X

Kryesore

Djalë apo vajzë? Teoria e kafkës e zbulon në javët e para

Nëse jeni shumë kuriozë për të mësuar gjininë e foshnjës suaj, zyrtarisht nuk mund ta zbuloni deri në skanimin e javës së 20, i njohur gjithashtu si skanim i anomalisë. Megjithatë, ekziston ajo që quhet teoria e kafkës.

Duke parë pamjen e parë të skanimit të foshnjës tuaj, teoria e kafkës mund t’ju ndihmojë të zbuloni nëse jeni në pritje të një vajze apo një djali.

Ja se çfarë ju duhet për të provuar teorinë e kafkës:

 • foto e parë e skanimit të fëmijës suaj në javën e 12;
 • një xham zmadhues;
 • njohuri mbi dallimin midis një kafkës mashkullore dhe asaj femërore.

Teoria e kafkës: është djalë!

 • Mishi i skeletit mashkullor  (A)është më shumë i bllokuar dhe i madh në krahasim me femrën, e cila është më e rrumbullakët dhe ngjitet në krye.
 • Kreshti i përkohshëm, i cili shkon përgjatë anës së jashtme të kafkës së sipërme duke krijuar formën katrore të kokës së sipërme (B), është më i dukshëm tek meshkujt sesa femrat.
 • Kufiri supraorbital i mashkullit (pjesa mbi sytë) – është i rrumbullakët.
 • Kocka zigomatike (pjesa e faqes) (C)është më e theksuar në kafkën mashkullore.
 • Kocka e nofullës së poshtme (D)e një mashkulli është katrore, ndryshe nga ajo e një femre, e cila është e rrumbullakosur.
 • Balli (E)i mashkullit është më i ulët dhe më i pjerrët.
 • Meshkujt kanë një masë më të thellë të kafkës(F).
 • Pika më e ulët e pasme në këndin e kockës së nofullës së poshtme (G)është e pjerrët.
 • Dhëmbët (H) e meshkujve kanë tendencë të jenë më të mëdhenj.

DJALE

KAFKA

Teoria e kafkës: është vajzë!

 • Kreshta e përkohshme (A), e cila shkon përgjatë anës së jashtme të kafkës së sipërme duke krijuar formën katrore të kokës së sipërme është më pak e dukshme tek femrat se meshkujt.
 • Mishi i kockës (B)femërore është më i rrumbullakët dhe ngjitet në krye.
 • Kufiri supraorbital i një femre (pjesa mbi sytë) (C) është më i mprehtë dhe më pak i rrumbullakosur se sa tek një mashkull.
 • Kocka zigomatike (pjesa e faqes) (D) është më pak e theksuar në kafkën femërore.
 • Kocka e ulët e nofullës (E) e një femre është më e rrumbullakët, ndërsa meshkujt e kanë katrore.
 • Balli i femrës (F) ka tendencë të jetë më i lartë dhe më pak i pjerrët.
 • Femrat nuk kanë një masë aq të thellë të kafkës (G).
 • Harku superkiliar (H) është më i vogël dhe më pak i theksuar te femrat.
 • Pika më e ulët e pasme në këndin e kockës së nofullës së poshtme (I) është më pak e pjerrët.
 • Dhëmbët (J) e një femre kanë tendencë të jenë më të vegjël.

VAJZE

Lexoni edhe: Ja disa shenja qe mund te tregojne gjinine e femijes

 

Comments

comments

Me shume ne: Gjate shtatzanise, slider
arsyet pse duhet ta doni shtatzanine, periudha e shtatzanise
50 arsyet pse duhet ta dashuroni periudhën e shtatzanisë

  Në javët e para, do të ndani sekretin me njerezit më të afërt dhe do të shijoni diçka që...

Close