X

Kryesore

Çiftet që nuk bëjnë dot fëmijë

A është e mundur që kërkimi i një fëmije ndikon negativisht në seks? Seksologët përgjigjen se secili e jeton dëshirën për tu bërë prind në mënyrë personale dhe subjektive. Çdo ngarkesë emocionale në çift, ndikon edhe në anën sociale dhe familjare. Nëse shtatzënia nuk vjen menjëherë, megjithatë, mund të ndodhë që të gjitha këto emocione të çojnë në situata të vështira për të menaxhuar për çiftin. Sfera seksuale është e para që vuan nga këto shqetësime dhe frika, duke çuar në një humbje të spontanitetit, e duke transformuar momentet e intimitetit në veprime mekanike dhe plot tension.

Më pak spontanitet në jetën seksuale

Nxitur nga kërkimi për një fëmijë, ndodh që shumë çifte të bien në mekanizmin e rrezikshëm për të ndihmuar kontrollin në seks, ditën e ovulacionit. Shpesh kjo zgjedhje ka pasoja të mëdha në jetën seksuale të partnerëve. Kjo është më e theksuar tek burrat, të cilët sa më me presion ta kenë kërkesën për marrëdhënie seksuale, aq më shumë rrezikojnë për impotencë.

Shpjegimi shkencor është: burrat nën stres prodhojnë më pak testosterone, rënie që ka efekte në dëshirë, për shkak të rritjes së kortizolit, hormonit të stresit.

Më mirë të mos i programoni marrëdhëniet seksuale

Mjekët këshillojnë për ata që janë duke kërkuar për një fëmijë të kryejnë marrëdhënie seksuale: kjo rrit cilësinë e ovulacionit dhe lehtëson transportin e spermës.

Lexo edhe: Teknologjia po “vret” jeten seksuale

Comments

comments

Loading...
Me shume ne: Nje guide e pergjithshme
babai heq mjekren, vajza nuk njeh babain pa mjeker, mjekra
Babai heq mjekrën për herë të parë, vazja nuk e njeh

Reagimi i një vajze të vogël kur pa për herë të parë të atin pa mjekër është sa gazmor aq...

Close