Këto biskota të shkrifëta, të shijshme janë të lehta për t’u përgatitur dhe mund të përdorni vetëm disa përbërës bazë.
Ju mund të përdorni çdo lloj gjalpi të frutave të thata për t’i bërë këto biskota përfshirë këtu edhe gjalpin e bajameve.
PËRBËRËSIT
- 1 banane e vogël, e pjekur;
- 100 gramë gjalpë kikiriku;
- 50 gramë gjalpë;
- 3/4 e filxhanit me miell të thjeshtë;
- 1 lugë të vogël me reçel.
Përgatitja
- Ngrohni furrën në 180 C dhe vendosni në një tabaka pjekjeje një letër.
- Në një tenxhere shkrini gjalpin dhe gjalpin e kikirikut në një sobë me ngrohje të ulët. Hiqeni vazhdimisht për të shmangur djegien.
- Sapo të shkrihet, vendosni përzierjen e gjalpit të kikirikut në një tas përzierës.
- Shtoni banane të pjekura dhe përziejini.
- Shtoni miell dhe përziejini derisa të formohet një brumë i butë.
- Me një lugë merrni brumë në formën e topave të vegjël dhe vendosini në tabaka për t’i pjekur.
- Ngjitini ato butësisht, pastaj me kujdes shtypni me gisht në mes të secilit për të bërë anët më të fryra.
- Vendosni pak reçel në secilën prej tyre.
- Piqini përafërsisht për 16 minuta, ose derisa skajet të fillojnë të kthehen në ngjyrë kafe të lehtë.
- Lerini të ftohen në temperaturë dhome, pastaj ruajini në një enë hermetike në frigorifer për disa ditë.
Lexo edhe: Si te pergatisim kek me banane
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu