Perberesit
– 100 gr bajame te pjekura
– 100 gr sheqer
– 80 ml uje
Pergatitja
Ne nje tigan te thelle hidhni sheqerin, bajamet e pjekura dhe ne fund shtoni ujin. Vendoseni tiganin ne zjarr te ngadalte dhe trazoheni shpesh derisa te tretet sheqeri. Pasi ka avulluar i gjithe uji, largoheni tiganin nga zjarri dhe vazhdoni te trazoni bajamet edhe per disa minuta. Sheqeri duhet te kristalizohet dhe te marre ngjyre te bardhe. Pasi este kristalizuar i gjithe sheqeri vendoseni perseri tiganin ne zjarr. Sheqeri do te filloje te shkrije perseri duke marre ngjyre kafe dhe do te ngjitet pas bajameve. Pasi procesi ka perfunduar i vendosni bajamet ne tasa te vegjel prej letre ose kaushe derisa te thahen, me pas i servirni ato te ftohta.
Materiale te ngjashme
10 ushqimet më të mira...
Këto 10 ushqimet e para janë ideale për fëmijën tuaj sepse janë plot me lëndë ushqyese thelbësore, me çmime të arsyeshme, të lehta për t'u përgatitur dhe të shijshme. Avokadot...
Vaji i ullirit: zbulohet një...
Krahas vetive të njohura nutraceutike, për shkak të përmbajtjes së lartë të acideve yndyrore të pangopura dhe përbërjeve fenolike, vaji i ullirit ka edhe një veprim të fuqishëm antimikrobik kundër...
Vaji i palmës dhe kallamari...
Me acidin palmitik, konsumi i vajit të palmës dhe kallamarëve, djathrave të vjetruar, mund të ketë një efekt të rëndësishëm te tumoret, duke rritur agresivitetin e tyre dhe duke favorizuar...
8 arsye pse jemi gjithmonë...
Ju "gërryen" stomaku në mes të një takimi, në punë, në një mbledhje online? Të qenit i uritur vazhdimisht mund të shkaktohet nga mungesa e proteinave, fibrave dhe yndyrave në...
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu