A na bën dëm mëlçia në shtatzani?

Lidhja midis keqformimeve të fetusit dhe konsumit të mëlçisë nuk është ende e sigurt, por këshillohet që të shmangni konsumimin e saj gjatë shtatzanisë.




0 1

Mëlçia në shtatzani

Ndër ushqimet që duhen shmangur gjatë shtatzanisë është edhe mëlçia e viçit, kalit apo ndonjë lloji tjetër.

Pse mëlçia është një nga ushqimet e ndaluara në shtatëzani?

Mëlçia: vlerat dhe vetitë ushqyese

Mëlçia është një lloj mishi shumë i zakonshëm, veçanërisht në llojet e:

  • mëlçia e patave;
  • mëlçia e viçit;
  • mëlçia e lepurit;
  • mëlçia e pulës;
  • mëlçia e gjedhit.

Vlerat ushqyese të mëlçisë janë të shumta; në fakt është një ushqim i pasur me:

  • proteina;
  • acid folik;
  • hekur.

Kaloritë e mëlçisë janë 165 në 100 gramë.

Pra, konsumi i mëlçisë është i mirë, por pse jo në shtatzani?

Të gjithë elementët e pranishëm në mëlçi, pra, janë thelbësorë për trupin dhe gjithashtu për një grua shtatzënë, por problemi i mëlçisë është se përmban shumë vitaminë A.

Një tepricë e vitaminës A në shtatzëni mund të çojë në keqformime të fetusit. Instituti i Mjekësisë (IOM) ka vendosur, për vitaminën A në shtatzani, dozat e rekomanduara ditore, të cilat janë 2565 IU (njësi ndërkombëtare).

Vetëm mendoni se në një pjesë mëlçie prej 80 gramë:

  • e mëlçisë së pulës, ka 12000 IU të vitaminës A;
  • mëlçia e viçit gjithashtu përmban 27,000 IU të vitaminës A.

Lidhja midis keqformimeve të fetusit dhe konsumit të mëlçisë nuk është ende e sigurt, por këshillohet që të shmangni konsumimin e saj gjatë shtatzanisë.

Ose, nëse i kërkoni këshillë mjekut, mund të hani një fetë mëlçi, gjatë shtatzanisë, më së shumti dy herë në muaj.

Lexo edhe: Çfare duhet te hani gjate shtatzanise per te mos fituar peshe






Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu



Materiale te ngjashme

10 ushqimet më të mira...

Këto 10 ushqimet e para janë ideale për fëmijën tuaj sepse janë plot me lëndë ushqyese thelbësore, me çmime të arsyeshme, të lehta për t'u përgatitur dhe të shijshme. Avokadot...

Vaji i ullirit: zbulohet një...

Krahas vetive të njohura nutraceutike, për shkak të përmbajtjes së lartë të acideve yndyrore të pangopura dhe përbërjeve fenolike, vaji i ullirit ka edhe një veprim të fuqishëm antimikrobik kundër...

Vaji i palmës dhe kallamari...

Me acidin palmitik, konsumi i vajit të palmës dhe kallamarëve, djathrave të vjetruar, mund të ketë një efekt të rëndësishëm te tumoret, duke rritur agresivitetin e tyre dhe duke favorizuar...

8 arsye pse jemi gjithmonë...

Ju "gërryen" stomaku në mes të një takimi, në punë, në një mbledhje online? Të qenit i uritur vazhdimisht mund të shkaktohet nga mungesa e proteinave, fibrave dhe yndyrave në...

Ne kemi reklame ju lutem caktivizoni adblock ne menyre qe te navigoni lehtesisht.
Faleminderit!

A keni një llogari? Identifikohu


Regjistrohu


X

Ndrysho fjalkalimin


X