Karcofi dhe ushqyerja me gji
Nënat që ushqejnë fëmijët me gji duhet të hanë mirë sepse duhet të plotësojnë kaloritë e humbura gjatë ushqyerjes me gji, dhe t’i japin fëmijës së tyre të gjithë ushqyesit e nevojshëm për ta rritur atë.
Jo të gjitha ushqimet kanë të njëjtat efekte, kështu që duhet të ndiqet një dietë e ekuilibruar, por ka ushqime që mund t’i shqetësojnë fëmijët.
Le të shohim, për shembull, nëse nënat gjidhënëse mund të hanë karcof apo jo.
Ushqyerja me gji: a mund të ha karcof apo jo?
Karcofi është i pasur me:
- acid folik;
- vitaminat A, B, C;
- kripëra minerale, të tilla si magnezi, hekuri, fosfori, kaliumi dhe kalciumi;
- fibra;
- përmban 22 gramë në 100 gramë.
Ne e dimë që karcofi rekomantohet gjatë shtatzanisë, sepse ndihmon në luftimin e aciditetit dhe urthit, ka antioksidantë, promovon tretjen dhe pastron trupin.
Ndërsa gjatë periudhës së gjidhënies, konsiderohen ushqime që duhen shmangur.
Ajo që mund të ndodhë kur hamë këto perime është se shija e qumështit të nënës ndryshon. Si rezultat, fëmija mund të refuzojë qumështin, por kjo nuk është e prerë sepse çdo fëmijë është i ndryshëm nga tjetri.
Në shumë raste, më shumë sesa të largoni ushqimin plotësisht nga dieta e dikujt, si në rastin e karcofit, mund të bëhet një eksperiment për të kontrolluar reagimin e të porsalindurit. Nëse nuk ka komplikime, nëna mund të vazhdojë të shijojë një ushqim të caktuar.
Lexo edhe: Ushqimet qe duhet te evitojme gjate gjidhenies
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu