Kokoshkat shihen si një zgjedhje e mirë për vaktet e ndërmjetme. Por a janë kokoshkat në të vërtetë të shëndetshme? Përgjigja është se kjo varet nga vaji i përdorur, çdo erëz e shtuar dhe ndoshta vetë llojet e misrit.
Së pari, merrni në konsideratë misrin
Misri ka shumë vlera ushqyese, por sigurohuni që kokoshkat nuk janë bërë nga ndonjë kulturë e modifikuar gjenetikisht. Disa shkencëtarë dhe profesionistë të shëndetit janë të shqetësuar për rreziqet e mundshme të ngrënies së ushqimeve të OMGJ-ve, të cilat nuk janë studiuar mirë. Nëse preferoni të shmangni OMGJ-të, kërkoni kokoshka që janë të çertifikuara ose produkte me etiketën ” Jo-OMGJ e verifikuar”.
Vaji
Kur zgjidhni një markë kokoshkash të paketuar, shihni me çfarë vaji janë bërë. Vajrat më të mirë janë ata me yndyrna të ngopura të shëndetshme, konkretisht vaji i avokados dhe vaji i ullirit ekstra i virgjër.
Vajrat që janë më të larta në acidet yndyrore omega-6 – të tilla si vaji i misrit, vaji i sojës, vaji i lulediellit, vaji i lulediellit priren të jenë pro-inflamatore.
Erëzat
Në kokoshkat e paketuara, erëzat mund të jenë të thjeshta si kripa e detit dhe piperi i zi. Por mund të ketë edhe sheqer të shtuar ose gjëra të tjera. Lexoni me shumë vëmednje çfarë përmbajnë dhe në çfarë sasie.
Lexo edhe: Një nënë paralajmëron prindërit që të mos i lejojnë fëmijët të hanë kokoshka
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu