X

Kryesore

A e dëmton pjellorinë përdorimi i mëparshëm i spirales?

Më parë kam përdorur një spirale për të parandaluar shtatzaninë. Tashmë e kam hequr dhe dëshiroj të bëj një fëmijë. A ka gjasa që spiralja të ketë dëmtuar aftësinë time pjellore?

Përdorimi i një spiraleje në të kaluarën nuk ka shumë gjasa që të ketë dëmtuar pjellorinë tuaj. Duhet të dini se një kohë prej dy vjetësh për të tentuar për shtatzani është normale për shumë çifte.

Disa ekspertë thonë se këto metoda të kontracepsionit mund të rrisin rrezikun e infektimit në mitër ose tek tubat fallopiane, të cilat mund të ndikojnë në fertilitetin tuaj. Por rreziku i infektimit është i ulët dhe ndodh tek më pak se 1 në 100 gra.

Infeksionet zakonisht zhvillohen brenda 20 ditëve nga pasja e implantit, shoqëruar me simptoma të tilla si shkarkimi jonormal vaginal ose dhimbja e legenit.

Nëse nuk keni pasur një infeksion gjatë përdorimit të spirales, pjelloria juaj duhet të kthehet në normalitet sapo të ndaloni së përdoruri atë.

Çfarëdolloj qofshin rrethanat tuaja, nëse jeni duke menduar për një fëmijë, duhet të konsultoheni me mjekun tuaj për një kontroll para shtatzanisë. Nëse keni mbi një vit që tentoni por nuk ngeleni shtatzanë, ose jeni mbi 35 vjeç, duhet patjetër të shkoni te mjeku për të bërë disa teste bazë, që vërtetojnë nëse gjithçka është në rregull.

Lexo edhe: Femija vjen ne jete me spiralen e nenes ne dore, fotoja qe vendos ne dyshim metoden kontraceptive

Comments

comments

Loading...
Me shume ne: Infertiliteti, Nje guide e pergjithshme
bebelina gjate nates, heqja e bebelines
Si t’ja heq bebelinën gjatë natës fëmijës?

Fëmijët zakonisht mësohen më shpejt të mos mbajnë bebelina gjatë ditës, ndërsa për të hequr bebelinat natën, nevojitet më shumë...

Close