Si duhet ta përgatis qumështin e formulës?A duhet ta ziej gjithmonë ujin para se të bëj qumështin formulë?
Po. Gjithmonë duhet të zieni ujin para se të përdorni atë për të bërë qumësht me formulën pluhur.
Qumështi i formulës së foshnjave nuk është steril. Megjithëse pakot me qumësht pluhur janë të vulosura, ato ende mund të përmbajnë baktere. Uji që nuk është zier gjithashtu mund të përmbajë baktere.
Prandaj, formula duhet të jetë e përbërë me ujë të nxehtë të mjaftueshëm për të vrarë bakteret. Kjo do të thotë të zieni ujin dhe ta lini atë të ftohet për jo më shumë se 30 minuta, në mënyrë që të mbetet në një temperaturë prej me pak se 70 gradë C.
Për ta bërë qumështin e foshnjës, vendosni ujin e zier në shishe së pari, ndërsa është akoma i nxehtë, para se të shtoni formulën pluhur.
Në 70 gradë C, qumështi i foshnjës është akoma mjaft i nxehtë për ta ngjeshur atë. Për ta freskuar atë, mbajeni shishen, me kapakun e mbuluar, në ujë të ftohtë.
Mos përdorni ujë që është zier më parë. Nëse ju duhet të përdorni ujin në shishe, ju ende duhet të vloni atë.
Bëni një shishe të freskët për çdo ushqim. Është mirë ta hidhni formulën e paprekur brenda dy orëve. Bakteret mund të rriten me shpejtësi në qumështin e formulës të mbajtur në temperaturën e dhomës dhe pak më ngadalë në frigorifer.
Lexo edhe: Deri kur duhet te sterilizoj biberonin e femijes?
Për të lënë një koment ju duhet të jeni regjistruar Identifikohu