X

Kryesore

10 vetitë e Shafranit të Indisë

      1. Shumë i pasur me kurkum

Shafrani i Indisë përmban kurkumin, një substancë me veti të fuqishme anti-inflamatore dhe antioksidante. Nga shumica e studimeve rezultoi se ekstraktet e shafranit përfshijnë sasi të mëdha të kurkumit.

  1. Shafran i Indisë shërben si anti-inflamator natyral

Inflamacion kronik kontribuon në shumë sëmundje të zakonshme perëndimore. Kurkumi mund të shtypë shumë molekula të njohura që luajnë role të mëdha në inflamacion.

  1. Rrit kapacitetin antioksidues të trupit

Shafrani i Indisë neutralizon radikalët e lirë në vetvete, por gjithashtu stimulon enzimat e veta antioksiduese të trupit tuaj.

  1. Kurkumi rrit faktorin neurotrofik të trurit dhe ul rrezikun e sëmundjeve të trurit

Kurkumi rrit nivelet e hormonit BDNF të trurit, i cili nxit rritjen e neuroneve të reja dhe lufton proceset e ndryshme degjenerative në trurin tuaj.

  1. Mund të ulë rrezikun e sëmundjevetë zemrës

Kurkumi ka efekte të dobishme për disa faktorë të njohur që luajnë rol në sëmundjet e zemrës. Ai përmirëson funksionin e endotelit dhe është një agjent i fuqishëm anti-inflamator dhe antioksidues.

  1. Ndihmon në parandalimin dhe ndoshta trajtimin e kancerit

Për shkak të ndryshimit molekular që sjell në trup, Shafrani i Indisë mund të parandalojë, por edhe trajtojë kancerin.

  1. Mund të parandalojë dhe trajtojë Alzheimerin

Mund të kalojë pengesën e gjakut në tru dhe është provuar se ka çuar në përmirësime të ndryshme në procesin patologjik të sëmundjes Alzheimer.

  1. Ndihmon pacientët që vuajnë nga artriti

Artriti është jë sëmundje që shkaktohet nga inflamacioni i kyçeve. Përbërësit e Shafranit të Indisë, duket se kanë një efekt pozitiv në këtë sëmundje.

  1. Ka përfitime kundrejt depresionit

Në një studim me 60 persona që vuanin nga depresioni, u vu re se Shafrani i Indisë sjell përfitime njësoj si ilaçet antidepresantë.

  1. Lufton plakjen dhe vonon sëmundjet që lidhen me moshën

Duke marrë parasysh përfitimet e përmendura më sipër, shafrani i Indisë ndihmon në rritjen e jetëgjatësisë.

Lexo edhe: Shafrani nje aleat i shkelqyer per bukurine

Comments

comments

Me shume ne: Nje guide e pergjithshme, slider
ulet numri i lindjeve
Ulet numri i lindjeve, “fajtore” edhe mosha e nënave

  Studimet e fundit të kryera në Europë tregojnë se sot pjelloria më e lartë është në Suedi, Francë dhe...

Close